.

Ponnytiden

Publicerad 2013-10-31 09:57:47 i Allmänt,

Jag är ganska lättad över att ponnytiden är över, för jag har knappt vetat vad som är höger och vänster.
Kan verkligen inte räkna på en hand hur många gånger jag har gråtit och kännt mig värdelös. 
Vem lyckas liksom gå omkull TRE gånger under samma år med tre olika ponnier? Måste ha slått något världsrekord i det nu. 
 
Klart man önskar att jag hade kommit högre på ponny, fått tävla mer meetings, åka på sm, änglahoppet, baltic och yadayada. Men det gick inte, vad ska jag göra åt saken? Jag har vart inställd på att rida ponny tills jag är 18 men när jag red Saga så frågade vi min tränare, vad tycker du egentligen och hon sa direkt att jag skulle gå över på häst. Jag har så mycket mer att ge här, jag är den som sitter och analyserar varje steg jag tar och det funkar inte på ponny men nu kan jag det, jag kan tänka till mer och när jag fokuserar på mig är det då det går som bäst. När ja fokuserar på att komma fram med händerna, ha skänkeln på rätt ställe osv. 
 
Jag vet att jag är väldigt kort men för tillfället känner jag mig faktiskt lång på en ponny, jag har inte riktigt den balansen. Jag vet att jag inte är för lång men det kvittar ju när jag känner mig för lång? Liksom vad ska jag göra? Känslan är alltid viktigast och nu känns det inte rätt på ponny. 
 
Jag har fäst mig så otroligt vid Sally redan.
Min tränare ringde Sven innan jag var där och provred att vi inte skulle hoppa så högt, men det gjorde vi ju ändå haha. Sedan har vi sagt från start att vi ska ta det riktigt lugnt nu, kanske tävla i vår första gången. Helena sa det i måndags att nu ska vi hoppa låga höjder och bara få in flytet, sedan när jag hade hoppat första rundan igår så säger hon vi ska väll ändå höja på lite mer för nu går det ju så bra! haha, så vi höjde och hon hoppa lika bra. Att åka hem och anmäla sig till falköping, kändes så himla roligt, är ju en hel månad kvar men jag har trott att jag ska få vänta med att tävla i flera måndare och tänkte på vilken abstinens jag kommer få men nu känns det bra!
 
Så mina planer med hästarna är just nu:
9 november - Sprund. Jönköping. 75 och 80. Satsar på vinst ;) haha, skiter i om någon bom faller men ska rida som aldrig förr och köra på, sista ponnytävlingen ju! haha.
30 november - Santiago. Falköping. 90 och 1m. I 90 ska jag bara känna på hur hon känns och se hur hon är på tävling och sedan i 1 m kanske jag kan testa att ta lite svängar för det skulle ju kännas bra med en placering hihi. 
 
 

Om

Min profilbild

Felicia Kvist

Jag är en 17 årig tjej som bor i väring som ligger utanför Skövde. I den här bloggen kommer ni få följa med i min vardag med hästar, bilar och fotande! Mejl: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela